Omletă țărănească simplă (plină de calorii)
Pentru cei care se grăbesc, dar își doresc un mic dejun plin de energie, savoare și gust, m-am gândit că o omletă țărănească simplă, fără farafastâcuri culinare este cea mai bună soluție. Costă puțin, adună laolaltă gusturi de grădină cu cele ale produselor tradiționale și asigură o stare de ghiftuire câteva ore bune.
Ingrediente:
3 ouă (se poate și cu două)
jumătate de gogoșar proaspăt
o legătură de pătrunjel
o ceapă roșie
30 – 40 de grame de slăninuță afumată
o felie de telemea de oaie veche, sărată
o lingură de unt
Se toacă legumele și slăninuța felii, se trag la tigaie (sau mai bine pe plită, afară) fără altă grăsime, timp de 7-8 minute, până se înmoaie și încep să se ridice mirosurile. Se aruncă și untul, se dă focul mic, se amestecă timp de alte 5-6 minute. Se bat ouăle ușor, fără să facem spumă. Dacă rămân incomplet amestecate e și mai bine. Se toarnă ușor peste legume, în tigaie, se dă focul mai tare. După 1 minut se amestecă toate ingredientele cu o lingură de lemn. Se pune deasupra brânza sfărâmată, se amestecă ușor și se răstoarnă în farfurie. Merge cu pâine proaspătă, pe care se poate trage niște zacuscă, și cu o roșie coaptă de toamnă.